Inspectorii antifrauda fiscala au identificat si stabilit un prejudiciu de peste 1,37 milioane euro, reprezentand taxa pe valoarea adaugata aferenta vanzarii on-line de telefoane mobile inteligente si tablete de ultima generatie.

In urma verificarilor incepute in ianuarie 2014, au fost identificata existenta unui circuit de societati comerciale organizate pe doua niveluri distincte. Primul palier, constituit din societatile prin care produsele electronice, achizitionate in principal din Germania, erau introduse in Romania, actiona prin incalcarea obligatiilor declarative si neplata taxelor si impozitelor aferente activitatilor comerciale derulate.

Aceste operatiuni erau dublate de inlocuirea sistematica a firmelor utilizate cu unele nou infiintate pe numele a diverse persoane fizice cu situatie materiala precara, inclusiv a unei persoane aflate la inchisoare. Al doilea palier era format din firmele specializate in comertul on-line cu telefoane mobile si tablete, prin care erau distribuite electronicele pe piata romaneasca.

Avand in vedere aspectele identificate, in martie 2014 inspectorii Directiei generale antifrauda fiscala au sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si au asigurat suportul de specialitate, in baza documentelor procedurale emise de unitatea de parchet mentionata. In data de 18.06.2014, in baza autorizatiilor emise de instanta competenta, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au realizat perchezitii la sediile firmelor si la adresele persoanelor implicate, fiind descoperite sume mari de bani in numerar si autoturisme de lux. In data de 19.06.2014, cele sase persoane invinuite ca au organizat si derulat activitatile respective au primit mandate de arestare pentru 29 de zile.

Demersurile de cooperare interinstitutionala intre Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Directia Generala Antifrauda Fiscala au fost derulate cu respectarea competentelor materiale specifice fiecareia dintre cele doua structuri, in conditiile stabilite prin documentele de cooperare incheiate in acest sens.

Citeste si:
Băncile europene continuă să-și înregistreze profiturile în...
RAPORT EU Observatory:...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri