Numarul de nascuti-vii a fost cu 2.700 mai mare in luna iulie decat in luna precedenta, dar populatia Romaniei a fost in continuare in scadere, pentru ca natalitatea s-a situat sub nivelul mortalitatii, informeaza Institutul National de Statistica (INS).
Potrivit INS, scaderea numarului de locuitori a continuat si in luna iulie, inscriindu-se in tendinta ultimilor ani. Astfel, comparativ cu luna precedenta, in luna iulie au fost inregistrati 19.727 de nascuti-vii, cu 2.700 mai multi decat in iunie, determinand o rata a natalitatii de 10,8 nascuti-vii la mia de locuitori fata de 9,6/1.000, in luna iunie. Rata mortalitatii a crescut de la 10,7 decedati la mia de locuitori in luna iunie la 11,5 la mie in luna iulie, cand s-au inregistrat 21.065 de decedati.

Rata mortalitatii infantile, insa, (decedati sub un an la mia de nascuti-vii) a inregistrat o scadere, 11 la mia de nascuti-vii, in luna iulie, fata de 11,7 la mie, in luna iunie, ca urmare a scaderii cu 18 cazuri a numarului decedatilor sub un an si cresterii mult mai mari a numarului de nascuti-vii.

INS mai informeaza ca la oficiile de stare civila s-au inregistrat 20.731 de casatorii, in crestere cu 5.749 comparativ cu luna precedenta, rata casatoriilor ajungand astfel la 11,3 la mia de locuitori, fata de 8,5 la mie, in luna iunie. Numarul divorturilor, in iulie, a fost cu 520 de cazuri mai putine, rata divortilitatii scazand astfel de la 1,66 la mie, in iunie, la 1,32 la mie, in iulie.

Comparativ cu luna iulie a anului trecut, fenomenele demografice au suferit o deteriorare, cu exceptia mortalitatii infantile. Astfel, fata de luna iulie 2006, numarul nascutilor-vii a scazut cu 670 de copii, cee ce a dus la o scadere a ratei natalitatii de la 11,1 la mie la 10,8 la mie. De asemenea, numarul deceselor a crescut cu 1.403 de persoane, determinand o crestere a ratei mortalitatii de la 10,7 la mie la 11,5 la mie. Rata mortalitatii infantile a scazut de la 11,9 la 11 decedati sub un an la mia de nascutii-vii, pentru ca numarul de cazuri s-a redus de la 242 la 217.

Numarul de casatorii a scazut, de asemenea, cu 96 in iulie anul acesta fata de aceeasi perioada a anului trecut, rata nuptialitatii devenind astfel 11,3 casatorii la mia de locuitori, fata de 11,4 la mie, anul trecut. In schimb, numarul de divorturi a crescut cu 517 cazuri, ceea ce a dus la o crestere a ratei divortialitatii de la 1,04 la 1,32 divorturi la mia de locuitori.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri