Studiul pentru selectarea amplasamentului pe care va fi construita o noua centrala nucleara in Romania va fi realizat anul viitor, a declarat directorul general al Directiei Generale Politici Energetice din Ministerul Economiei, Alexandru Sandulescu.

La inceptul lunii octombrie, cu ocazia inaugurarii reactorui 2 de la Cernavoda, premierul Tariceanu declara ca a solicitat Ministerul Economiei si Finantelor sa gaseasca o locatie optima pentru construirea unei noi centrale nucleare, in contextul in care Romania trebuie sa se utilizeze din ce in ce mai mult resursele curate de energie, cum ar fi cele nucleare si hidrologice, potrivit NewsIn.

"Sunt studii mai vechi privind construirea unei noi centrale nucleare, studii in care au fost evaluate anumite locatii. Dupa finalizarea reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, trebuie sa continuam dezvoltarea sectorului nuclear pentru a asigura Romaniei pe termen lung resurse energetice ieftine", spunea premierul, adaugand ca nu este oportuna realizarea celui de-al cincilea reactor la Cernavoda.

Studiile realizate in 1980 privind posibile amplasamente pentru construirea unei centrale nucleare in Romania includeau locatii precum zona Fagarasului sau cea a raului Siret.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri