Infrastructura si taxele ridicate percepute angajatorilor reprezinta principalele probleme de care se lovesc investitorii straini care doresc sa dezvolte afaceri in Romania, a declarat presedintele Camerei de Comert Britanica- Romana (CCBR), Brian Davies.
"Timpul inseamna bani, iar investitorii pierd bani si timp, din cauza ca raman blocati in trafic. Astfel, nu mai pot sa ajunga la timp de la o intalnire la alta. Uneori nici nu ai timp sa ajungi la toate intalnirile de afaceri sau la banca", a declarat, citat de NewsIn, presedintele CCBR, Brian Davies.

El sustine ca impozitele generale percepute angajatorilor sunt foarte mari si se inregistreaza un deficit de forta. "Problema nu e salariul angajatului, ci sunt costurile pe care le are angajatorul", a precizat Davies, care a adaugat ca ar fi preferat sa acorde un salariu mai mare angajatului.

Presedintele CCBR a dat ca exemplu Marea Britanie unde angajatorul plateste la stat taxe de maxim 20% din salariul angajatului, pe cand in Romania aceste taxe se ridica la aproape 50% din valoarea salariului.

La randul sau, directorul de taxe din cadrul CCRB Raymond Breden, s-a declarat dezamagit ca anul acesta Romania nu a reusit sa acceseze fondurile europene, dar si de faptul ca nu exista inca o lege a investitiilor.

Volumul schimburilor comerciale intre Marea Britanie si Romania a atins 1,2 miliarde de euro in prima jumatate a lui 2007, iar printre principalii investitori se numara GlaxoSmithKline, Aviva, Vodafone si Marks&Spencer. Aproape 3.000 de companii britanice isi desfasoara in prezent activitatea pe piata romaneasca. Sectoarele cheie care au atras investitii in tara noastra sunt industria textilelor, a produselor farmaceutice si telecomunicatiile.







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri