Presedintele Uniunii Nationale a Crescatorilor de Pui din Romania (UNCPR), Ilie Van, a declarat ca pretul carnii de pui nu va creste in acest an ca urmare a majorarii pretului la cereale deoarece producatorii nu ar putea face fata concurentei.
"Cerealele sunt mai scumpe in Romania decat in Uniunea Europeana; furajele sunt cu 25% mai scumpe. Dar cresterile de pret la cereale nu pot fi absorbite imediat (in pretul carnii de pui, n.red.) din cauza concurentei de pe piata, iar aceste scumpiri ne afecteaza profitul. Putem numai sa speram ca recolta agricola din acest an va fi mai buna", a explicat Ilie Van.

Potrivit presedintelui UNCPR, conform datelor Institutului National de Statistica (INS), pretul carnii de pui s-a majorat cu 4% la sfarsitul lui 2007 fata de sfarsitul anului 2006.

Totodata, Ilie Van a declarat ca UNCPR sustine existenta unui mecanism de interventie pe piata agricola sub forma realizarii unor stocuri de cereale care "sa actioneze prin aceeasi metoda prin care BNR actioneaza pe piata valutara".

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Dacian Ciolos, a declarat vineri ca sustine mentinerea pe piata agricola a unor mecanisme de interventie in cazul oscilatiilor majore de pret la cereale.

"Trebuie sa sustinem ca unele mecanisme de interventie sa fie mentinute in continuare. Trebuie sa existe un element de interventie care sa actioneze ca o plasa de siguranta pe piata in cazul in care ar scadea brusc pretul cerealelor. Multi spun ca nu este nevoie, dar noi luam decizii pe termen lung, iar aceste mecanisme nu costa nimic si ne pot ajuta in conditii exceptionale", a spus Dacian Cilos.
Presedintele UNCPR a subliniat ca acest mecanism de interventie va avea preturi corecte si nu-i va afecta pe crescatorii de animale sau pe cultivatori.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri