Judetul Timis este primul pe tara, dupa municipiul Bucuresti, in ceea ce priveste indicatorii nivelului de trai, iar ritmul anual de crestere al judetului va fi de circa sase la suta, pana in 2010, conform prognozelor date de ministrul economiei si finantelor, la Timisoara, Varujan Vosganian.
Ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, a declarat sambata, la Timisoara, in cadrul unei conferinte de presa, ca in judetul Timis indicatorii nivelului de trai sunt cu aproape 40 la suta mai mari decat cei din alte judete ale tarii.

“Am tinut sa prezint in judetul Timis in calitate de ministru, coordoonator al Comisiei Nationale de Prognoze, cateva cifre care sa arate cum se situeaza judetul Timis fata de celelalte judete ale Romaniei si pot sa va spun ca judetul Timis este pe primul loc in tara, exceptand municipiul Bucuresti. Este primul pe tara de departe in ceea ce priveste indicatorii nivelului de trai, produsul intern brut pe locuitor care este indicatorul cel mai sintetic este de 7.335 de euro pe locuitor, cu aproape 40 la suta mai mare decat media nationala, iar evaluarile noastre de la comisie arata ca pana in 2010, judetul va avea un ritm anual de crestere cu circa 6 la suta, mai mare decat media nationala, ma refer la 2009 si 2010, ceea ce va face ca Timisul sa ramana in continuare primul judet din tara”, a declarat, citat de NewsIn, ministrul Varujan Vosganian.

Ministrul a precizat ca Timisul are insa probleme de dezvoltare intre Timisoara si celelalte orase, respectiv zonele rurale. Varujan a spus ca Guvernul va trimite in judet bani pentru alimentarile cu apa in zona rurala pentru o atenuare a discrepantei intre localitati.

“Nu uitam ca in Timis exista si persoane care beneficiaza de ajutor social, exista si nivel de dezvoltare diferit intre mediul urban si mediul rural si noi incercam o parte sa le reparam prin investitii superioara in mediul rural, in ceea ce priveste scolile nu exista nicio comuna in judetul Timis in care sa nu mai existe macar o scoala care se repara sau se consolideaza. In ceea ce priveste amenajarile rurale, ma refer la alimentarile cu apa, in aceste zile aprobam in Guvern inca 80 de miliarde de lei pentru comunele judetului Timis si drumurile din mediul rural”, a precizat Vosganian.

Potrivit sursei citate, autoritatile locale si judetene, precum si Camera de Comert, Industrie si Agricultura din Timisoara vor trebui sa contribuie a atragerea de investitori noi cat la gasirea unor noi facilitati pentru acestia, avand in vedere ca in Timis nu mai exista forta de munca disponibila, iar, din acest motiv, investitorii prefera alte zone din vestul tarii in defavoarea Timisului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri