Colegiul Director al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a decis sa prelungeasca termenul de valabilitate a ofertei pentru privatizarea Casstil SA, pana la data de 27 aprilie 2008 pentru a evita un posibil ajutor de stat.
"In cadrul negocierilor, ofertantul a solicitat un termen de 60 de zile pentru a efectua un audit propriu la societate, in vederea analizarii evitarii unui posibil ajutor de stat. Autoritatea a luat decizia prelungirii, date fiind prevederile art. 7, alin (2) din Legea nr.137/2002, "AVAS poate decide justificat prelungirea termenului de valabilitate a ofertei de vanzare pentru perioade succesive ce nu pot depasi 30 de zile fiecare si care nu pot insuma mai mult de 180 de zile", se arata intr-un comunicat de presa AVAS.

AVAS a primit doua oferte, din partea Asocierii SC Vesta Investment SRL Bucuresti si Spirea Letitia Astrid si Laborex 2000 SRL Bucuresti. Dupa analiza documentelor de precalificare si sustinerea acestora de catre ofertanti, Laborex 2000 SRL a fost eliminata.

In urma analizei documentelor de participare comisia de privatizare a admis la negocieri ofertantul Asocierea SC Vesta Investment SRL Bucuresti si Spirea Letitia Astrid.

Casstil SA Bucuresti are activitate principala de cercetare-dezvoltare in stiinte fizice si naturale si va fi privatizata prin negociere cu selectie pe baza de oferte tehnice, conform legislatiei privatizarii specifice domeniului cercetare-dezvoltare.

Din cauza existentei unor revendicari in conformitate cu Legea 10/2001, care ar putea afecta structura capitalului social al SC Casstil SA, din pachetul de 56.465 actiuni detinute, AVAS pastreazã un numar de 9.331 actiuni, reprezentand 10,83337 % din valoarea capitalului social si ofera la vanzare un numar de 47.134 actiuni, respectiv 54,72298 % din valoarea capitalului social.

AVAS detine 65,55636% din actiuni, 29,07746% revin unor persoane fizice, iar 5,36618% sunt detinute de persoane juridice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri