Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO) a inregistrat in 2007 un profit net de 8,3 milioane lei, fata de 2006,cand compania a inregistrat pierderi financiare si rezultatele financiare au fost generate prin ajutor de stat, a declarat directorul general al companiei, Eugen Davidoiu.
"Anul trecut, cifra de afaceri a crescut comparativ cu anul 2006 in procent de 9,67%, de la 1,007 miliarde lei in 2006, la 1,105 lei anul trecut. Anul 2007 este anul in care din activitatea proprie s-a inregistrat profit net in suma de 8,3 milioane lei din activitatea proprie si a rezultat comparativ cu anul 2006 o situatie financiara favorabila, deoarece in anul 2006 rezultatele financiare favorabile pe ansamblu au fost generate de ajutorul de stat, iar activitatea proprie a inregistrat pierderi", a declarat Eugen Davidoiu, citat de NewsIn.

In anul 2006, compania a inregistrat o pierdere de 14,8 milioane lei, insa aceasta s-a estompat prin alocatiile bugetare acordate de stat, in valoare de 141,6 milioane lei. In 2007, ajutorul de la stat primit de SNLO a fost de 13 milioane lei.

In ceea ce priveste veniturile, in 2007 SNLO a inregistrat o suma de 1,148 miliarde lei, in usoara scadere fata de veniturile inregistrate in anul anterior, 1,161 miliarde lei.

Acesta a mai spus ca pentru anul 2008 s-a contractat o productie de 19 milioane tone lignit, cu 0,2 milioane tone mai mult decat s-a realizat in anul 2007, cantitate care a stat la baza fundamentarii si aprobarii bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2008.

Referitor la estimarile pentru acest an, directorul general al companiei a afirmat ca cifra de afaceri poate ajunge la 1,126 miliarde lei si veniturile pot creste pana la 1,191 miliarde lei. Totodata, rezultatul financiar net estimat poate fi de circa 5,7 milioane lei, iar rezultatul financiar brut la aproape 12,6 milioane lei.

Societatea Nationala a Liginitului Oltenia estima, la inceputul lunii martie, pentru NewsIn, ca in 2008 compania va inregistra o cifra de afaceri de circa 300 milioane euro, in usoara crestere fata de 2007, iar investitiile se vor ridica la aproape 40 de milioane euro. Banii vor fi investiti in modernizari de fluxuri tehnologice, dotari si utilaje independente, dispecerizari energetice, lucrari tehnologice, achizitii de teren, gospodarii si utilitati (aflate in fata fronturilor de lucru), proiectare/cercetare, lucrari sociale, redari terenuri in circuitul economic. De asemenea, SNLO va aloca sase milioane euro anual pentru refacerea mediului, a mai afirmat atunci Eugen Davidoiu.

Anul 2007 este singurul an in care SNLO a inregistrat un profit net fara alocatii bugetare. Nu se poate insa vorbi de profit in 2006, intrucat in acest an (n.r. 2007) nu au fost alocatii bugetare. Putem vorbi de profit abia in 2007, cand indicatorii economici au fost in crestere, potrivit oficialului SNLO.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri