Complexurile energetice din Oltenia nu mai au sanse de supravietuire pe termen mai indelungat, daca se intarzie privatizarea lor si vor fi vandute pentru amplasamente, a declarat joi presedintele IRE, Jean Constantinescu, in cadrul conferintei "Romania – Eficienta Energetica" organizata de Finmedia.
“Eu cred ca nu vom mai face privatizari la complexurile energetice din Oltenia (n.r. Complexurile Energetice Turceni, Rovinari si Craiova). Acestea vor fi vandute pentru amplasamente. In conditiile in care acestea functioneaza pe carbune, produc o cantitate foarte mare de emisii de dioxid de carbon. Eu nu vad sanse de supravietuire pe termen mai indelungat daca se intarzie cu privatizarea lor. Tehnologia folosita in aceste complexuri conduce la eficienta generala de circa 35%. Imi inchipui ca in zona vor aparea centrale noi, tot pe baza de lignit, dar cu eficienta de cel putin 45%, cu tehnologie noua pentru captarea emisiilor”, a declarat, citat de NewsIn, presedintele Institutului National Roman pentru Studiul Amenajarii si Folosirii Surselor de Energie (IRE), Jean Constantinescu, in cadrul conferintei "Romania – Eficienta Energetica" organizata de Finmedia.

Potrivit lui Jean Constantinescu, cele trei complexuri energetice din Oltenia sunt condamnate si ar putea fi concurate de alte centrale noi cu eficienta mai mare. In domeniul termoenergetic, cel trei complexuri sunt cele mai valoroase si singura sansa sunt investitiile de tip greenfield si brownfield.

Cele trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova) acopera circa o treime din productia de electricitate a Romaniei, fiind dupa Hidroelectrica si Nuclearelectrica producatorii celei mai ieftine energii din tara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri