Romania a inregistrat, si in luna mai, cea mai importanta crestere anuala a lucrarilor de constructii din Uniunea Europeana (UE), de 31,5%, fiind urmata de Bulgaria si Polonia, cu cate un avans anual de 16,3%, potrivit, datelor publicate de biroul european de statistica, Eurostat.
Romania continua sa domine sectorul constructiilor din Uniunea Europeana, dupa ce in lunile aprilie si martie a fost fruntasa in acest clasament, cu ritmuri anuale de crestere de 30%, respectiv 32,5%.

Cele mai mari scaderi anuale din sectorul constructiilor au avut loc in Spania, Portugalia si Cehia, cu reduceri de 10,8%, 6,8% si, respectiv, 2,1%.

Datele Eurostat, valabile pentru 13 din cele 27 de state membre, arata ca sectorul constructiilor a crescut, la nivelul UE, cu 0,7% in mai 2008 fata de mai 2007, in timp ce in zona euro, s-a inregistrat o scadere de 1,1% in acelasi interval.

In luna mai fata de aceeasi luna a anului anterior, sectorul constructiilor a crescut in opt state membre si a scazut in cinci, potrivit datelor publicate de Eurostat. Constructiile de cladiri au inregistrat, in intervalul mai 2007 - mai 2008 un avans de 0,7% in UE si o scadere de 1,3% in zona euro, iar constructiile ingineresti au sporit cu 2,1% in UE, dar au scazut cu 0,9% in zona euro.

Comparativ cu luna aprilie, sectorul constructiilor a crescut in sapte state membre si s-a redus in sase dintre acestea. Cele mai mari aprecieri lunare au fost in Marea Britanie, de 3,4%, Spania si Romania, cu cate 2,9%. Scaderi importante in luna mai fata de aprilie 2008 au fost inregistrate in Portugalia, de 9%, Slovacia, de 5,1% si Olanda, de 1,9%.

In mai 2008, comparativ cu aprilie 2008, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 0,3% in UE si cu 0,2% in zona euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri