Piata valutara a fost si ieri, la fel ca in precedentele, calma, fara schimbari majore ale cursului monedei unice.


Cotatiile s-au mentinut in acelasi culoar ingust, existent de la inceputul saptamanii, declara un dealer bancar. Leul isi mentine potentialul de crestere fata de euro, dar o interventie a BNR este posibila oricand".


Daca acum doua zile euro revenise la vanzare peste pragul de 3,6 lei, ieri acest lucru nu s-a mai petrecut, minimul zilei fiind de 3,5930 - 3,5960 lei. Cursul mediu a fost anuntat la 3,5954 fata de 3,5973 lei, acum doua zile.
Mentinerea de catre Banca Centrala Europeana a dobanzii de referinta la 2 la suta, valoare care se mentine de doi ani, a avut darul de a scadea paritatea dolarului fata de euro. In aceste conditii, cursul mediu a scazut de la 3,0219 la 2,9980 lei. Pentru zilele urmatoare este de asteptat ca moneda americana sa se mentina in jurul valorii de 3 lei. Marti, euro a scazut la minimul ultimelor 14 luni, 1,1868 dolari, investitorii aflandu-se inca sub efectul majorarii de catre Rezerva Federala a dobanzii de referinta americana la 3,25 la suta. La aceasta s-au adaugat zvonurile insistente privind reducerea dobanzii europene. Insa decizia BCE de a nu o modifica a avut drept rezultat revenirea monedei unice peste pragul de 1,20. Paritatea a fluctuat intre 1,1908 - 1,2025 dolari, pentru ca in partea a doua a zilei, dupa atentatele de la Londra, euro sa se opreasca in dreptul pragului de 1,1950 dolari.
Pe piata monetara se observa o scadere a dobanzilor, cele la un an fiind cuprinse intre 6,36 - 9,32 la suta. Dobanzile interbancare la o zi si o saptamana au continuat sa se mentina la 7 - 8 la suta.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri