Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a declarat, sambata, la Suceava, ca normele metodologice ale noilor legi privind proprietatea vor fi adoptate in cel mai scurt timp, astfel incat sa poata fi aplicate din aceasta vara, transmite corespondentul. Flutur a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca doreste accelerarea reformei proprietatii, motiv pentru care a promovat prin Ordonanta de Urgenta textele de lege din pachetul pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea.

Retrocedare integrala pentru toti proprietarii

"Avem in vedere lunile de vara in care se poate face punere in posesie, cand ziua este mare si poti sa lucrezi faza de teren. De aceea, am promovat legile care rezolva retrocedarea integrala pentru toti proprietarii", a spus ministrul Agriculturii. El a precizat ca prin ordonanta de urgenta referitoare la proprietate vor fi infiintate tribunalele pamantului care vor judeca cu celeritate toate procesele. Potrivit lui Flutur, vor fi infiintate birouri cadastrale in mai multe localitati pentru a se incepe intabularea terenurilor in Cartea Funciara, va putea fi accesata renta viagera in vederea stimularii concentrarii terenurilor de la proprietarii in varsta la cei tineri si vor putea fi acordate despagubiri persoanelor care nu vor putea intra in posesia bunurilor imobiliare, terenuri si cladiri, pe care le-au detinut. Ministrul Agriculturii a subliniat ca va solicita prefectilor sa organizeze cu foarte multa responsabilitate aplicarea legilor proprietatii
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri