Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a acceptat sa aranjeze un imprumut sindicalizat de cel mult 300 milioane euro pentru reabilitarea si modernizarea unitatilor 3 si 6 ale Complexului Energetic Turceni, in urma intalnirii consiliului director al BERD.
Imprumutul va fi folosit pentru "cresterea gradului de disponibilitate, a eficientei si sigurantei in aprovizionarea cu energie de catre una dintre cele mai importante centrale termice din Romania, prelungirea duratei de viata a unitatilor reabilitate cu cel putin 15 ani, imbunatatirea conditiilor de mediu ale CET in conformitate cu directivele de mediu ale Uniunii Europene si implementarea unui sistem modern, automatizat de control, in concordanta cu normele UCTE", se mai precizeaza pe pagina de internet a institutiei.

Complexului Energetic Turceni (CET) este cea mai mare centrala termica din Romania, generand aproximativ 10% din consumul intern de energie electrica al tarii, cu o capacitate instalata de 2.310 MW, precum si doua exploatari miniere deschise, anunta NewsIn.

Costul total al lucrarilor de reabilitare si modernizare este de 500 milioane euro.

"Desi centrala si minele detinute de CET indeplinesc cerintele legislatiei nationale, analiza diagnostic a aspectelor de mediu si sociale a identificat o serie de investitii aditionale si imbunatatiri ale practicilor de management ale CET, care trebuie introduse pentru ca functionarea centralei termice sa fie conforma cu practica internationala", se mai precizeaza in anuntul bancii.

BERD mai precizeaza ca, in cazul proiectului pentru Turceni, conceptul a fost aprobat, iar aplicatia finala este in curs de aprobare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri