Productivitatea muncii din industrie a avansat in primele sapte luni ale acestui an cu 9,3% fata de aceeasi perioada din 2007, in special ca urmare a avansului din industria prelucratoare, a anuntat institutul National de Statistica (INS).
Ritmul este identic cu cel inregistrat in primele sase luni.

Avansul productivitatii muncii din industrie s-a temperat, insa, fata de anul 2007, cand s-a inregistrat un ritm de crestere de 9,9% fata de 2006.

Astfel, productivitatea muncii din industria prelucratoare a crescut in primele sapte luni cu 10,1%, iar productivitatea muncii din domeniul energiei electrice si termice, gaze si apa a urcat intr-un ritm usor mai lent, de 9,5%.

Ritmul de cresterii al productivitatii muncii din industrie a fost semnificativ mai mic decat cel al salariului mediu, de 25,8% in intervalul iulie 2007-iulie 2008.

Banca centrala a avertizat, in numeroase randuri, ca mentinerea unui ritm de crestere a veniturilor salariale peste avansul productivitatii muncii creeaza dezechilibre in economie si pune presiune pe inflatie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri