Departamentul pentru Munca in Strainatate va supune atentiei initiativa legislativa a Guvernului maghiar cu privire la angajarea cetatenilor sezonieri straini, fara obtinerea permisului de munca pentru o perioada de 60 de zile lucratoare.

Guvernul maghiar, din dorinta de a legaliza situatia lucratorilor sezonieri din agricultura si de a mari veniturile bugetare, a modificat Legea nr. 74/1997 privind angajarea in munca sezoniera pe baza unui carnet de angajare temporara.

Cetateanul strain poate solicita la centrul de munca al localitatii in care desfasoara activitatea eliberarea gratuita a carnetului de munca pentru angajare temporara. Carnetul de munca pentru straini contine datele de identificare ale lucratorului, numarul de asigurare sociala si rubrici pentru cele 60 de zile la care are dreptul sa lucreze. In cazul in care cetateanul strain nu are numar de asigurare sociala, centrul de munca solicita din oficiu eliberarea acestuia la Casa Judeteana de Sanatate.
Raportul de munca dintre angajator si posesorul carnetului de munca pentru angajare temporara se realizeaza prin completarea si semnarea rubricilor aferente zilelor de munca.

Noile reglementari permit cetatenilor straini sa lucreze timp de 60 de zile fara permis de munca, cu respectarea prevederilor referitoare la intrarea si sederea strainilor pe teritoriul Ungariei. Noua reglementare referitoare la angajarea cetatenilor sezonieri straini intra in vigoare la data de 1 august 2005.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri