Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a hotarat decalarea datei la 10 decembrie pentru depunerea ofertelor de cumparare a pachetului de actiuni detinut la Avioane Craiova la solicitarea Alenia, au declarat reprezentantii AVAS.
"Alenia a cerut prelungirea termenului pentru a face o ofeta corecta. Alenia este singura compania interesata de Avioane Craiova", au spus reprezentantii AVAS, citati de NewsIn.

Potrivit anuntului AVAS, documentele de participare se vor deschide in data de 10 decembrie 2008, ora 13:00, la sediul Autoritatii in prezenta tuturor ofertantilor. De asemenea, perioada de acces la Camera de date organizata la sediul SC Avioane Craiova SA se prelungeste pana la data de 9 decembrie 2008 inclusiv.

Luni, 20 octombrie 2008, AVAS a relansat la privatizare Avioane Craiova. Prin aceasta oferta, Autoritatea a lansat la vanzare un pachet de actiuni reprezentand 80,9778% din capitalul social al societatii. Vanzarea celor 741.339 de actiuni cu valoare nominala de 2,5 lei se va realiza prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile.

Garantia de participare este de 370.670 lei (inclusiv TVA), iar taxa de acces direct la date si informatii are valoarea de 1.570 lei (inclusiv TVA). Dosarul de Prezentare in valoare de 3.150 lei poate fi procurat, incepand cu data de 22.10.2008.

Societatea Avioane Craiova (ACV) a fost infiintata in anul 1972, avand ca principal domeniu de activitate constructia si reparatia de aeronave si nave. ACV este unicul producator de aeronave de tip militar din sistemul industriei aeronautice romanesti si al avionului de scoala si antrenament IAR 99 SOIM, compatibil cu standardele NATO, destinat Fortelor Armate Romane.

Alenia Aeronautica, companie membra a Grupului Finmeccanica, se numara printre cei mai importanti jucatori din industria aeronautica din Italia, care opereaza la nivel mondial in aviatia comerciala si militara vehicule aeriene fara pilot si aparate de zbor.

Alenia Aeronautica coordoneaza de asemenea activitatile Alenia Aermacchi si Alenia Aeronavali – companii detinute in totalitate – active in proiectarea si fabricarea de avioane de antrenament militar si respectiv revizia, intretinerea si modificarea avioanelor militare si civile.

In 2007, Alenia Aeronautica a raportat venituri de 2.306 milioane de euro, arierate de 8.248 milioane de euro si comenzi de 3.104. Compania are in total 13.301 de angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri