Romania s-a mentinut, in septembrie, pe pozitia a doua in Uniunea Europeana (UE) dupa cresterea comenzilor industriale noi, cu un avans de 43,1% fata de aceeasi luna din 2007, a anuntat Eurostat.
Cea mai mare crestere a comenzilor industriale noi a fost inregistrata in septembrie de Letonia, cu un avans anual de 48,1%.

In august, Romania inregistrase o crestere anuala a comenzilor industriale noi de 17,1%.

Fata de septembrie 2007, scaderi semnificative au fost inregistrate in aceeasi luna din 2008 in Spania, unde comenzile industriale noi s-au comprimat cu 9,1%, in Suedia (-9%) si Franta (-4,9%).

Eurostat a publicat date de la 19 state membre pentru septembrie, comenzile industriale noi inregistrand cresteri fata de luna similara din 2007 in noua dintre acestea.

In UE, comenzile industriale noi s-au redus cu 0,9% in septembrie 2008 fata de intervalul similar din 2007, iar in zona euro s-a inregistrat o scadere anuala de 1,1%.

Cele mai mari scaderi anuale au fost inregistrate la comenzile pentru echipamente de transport - de 13,9% in UE, respectiv 14,8% in zona euro - si la produsele textile - de 3,6% in UE si 3,5% in zona euro.

In schimb, au fost inregistrate cresteri importante la comenzile pentru produse chimice - de 9% in UE si de 9,2% in zona euro - si la produsele din metal - de 3,3% in UE, respectiv 4,4% in zona euro.

Datele biroului european de statistica arata ca, in septembrie, comenzile industriale noi au scazut cu 4,6% fata de august in UE si cu 3,9% in zona euro. Romania a inregistrat o tendinta contrara, avand in septembrie o crestere a comenzilor industriale de 8,2% fata de luna precedenta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri