Noul cod fiscal va aduce noi notiuni si va schimba principii si definitii prevazute in varianta precedenta, a declarat directorul Directiei Legislatie Impozite Directe din MFP, Dragos Doros, amintind ca documentul va fi gata la 31 martie si publicat pana pe 30 iunie 2009.
"Modificarea codului fiscal va aduce noi notiuni si vor fi schimbate principii si definitii prevazute anterior. Noua forma a codului fiscal va fi realizata pana la 31 martie si urmeaza sa fie publicata pana la 30 iunie", a spus directorul Directiei Legislatie Impozite Directe din Ministerului Finantelor Publice, Dragos Doros.

El a adaugat ca noul cod nu are cum sa nu fie si complex, "dar poate ca simplitatea consta chiar in complexitatea acestuia".

"Codul fiscal va fi mai simplu, dar nu neaparat mai scurt, ci poate fi chiar mai lung decat varianta precedenta, iar modificarea este necesara si ceruta de masurile anticriza", a spus si Ana-Maria Miron, partener in cadrul Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, in cadrul unui seminar pe tema fiscalitatii, citat de NewsIn.

Ea a subliniat ca lipsa unor norme clare prevazute in codul fiscal bulverseaza mediul de afaceri, care nu poate sa-si faca o strategie clara pentru perioada de criza.

"Procesul de modificare a codului fiscal va merge in paralel cu procesul de modificare a codului de procedura fiscala. Vrem sa avem un cod fiscal rescris, cu aplicativitate din 2010. Cea mai mare problema a actualului cod fiscal nu este forma sa complicata, ci lipsa aplicarii acestuia", a mai spus Miron.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri