Populatia Romaniei se va reduce cu aproximativ 25% pana la 15,9 milioane de locuitori in 2050, fata de 21,3 milioane in 2008, potrivit unui raport publicat de Natiunile Unite, intitulat “Starea Populatiei Lumii".
Romania va inregistra una dintre cele mai severe reduceri de populatie din regiune, fiind depasita, potrivit raportului ONU, doar de Bulgaria, a carei populatie va scadea cu 35% pana in 2050, si de Polonia, cu un declin estimat de 30%.

Raportul ONU estimeaza un avans al populatiei mondiale de la circa 6,8 miliarde de persoane, anul trecut, la aproximativ 9,2 miliarde, in 2050.

La 1 ianuarie 2008, populatia Romaniei era de 21,53 milioane de persoane, insa pe parcursul anului trecut a inregistrat o rata a natalitatii de 10,4 la mia de locuitori, in timp ce rata mortalitatii a ajuns la 11,9 la 1.000 de locuitori. Drept urmare, rata sporului natural negativ a fost de -1,5 la mie.

Potrivit datelor publicate recent de Eurostat, Romania ar putea avea anul acesta o populatie mai mica de 21,5 milioane de persoane , cu circa 32.000 de oameni mai putin decat anul trecut, ca urmare a numarului mai mare de decese comparativ cu numarul de nou-nascuti, dar si a migratiei.

Romania este a saptea in Uniunea Europeana , dupa numarului locuitorilor, inaintea sa fiind Germania, cu aproape 82,1 milioane persoane, Franta, cu 64,1 milioane persoane, Marea Britanie, 61,6 milioane persoane, Italia, cu 60,1 milioane persoane, Spania, cu 45,9 milioane persoane, si Polonia, cu 38,1 milioane persoane.

Malta este statul membru cu cea mai scazuta populatie anul trecut, de 412.600 de persoane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri