Efectele complexe ale crizei economice mondiale, problematica securitatii energetice si riscurile generate de reasezarea unor interese strategice in regiunea extinsa a Marii Negre sunt principalele riscuri pe care le va intampina SRI in anul 2009, a declarat directorul serviciului, George Maior.
Potrivit lui Maior, harta riscurilor luate in calcul de SRI in 2009 va cuprinde, in primul rand, efectele complexe ale crizei economice mondiale, in plan macroeconomic, social si al evolutiilor regionale, arata NewsIn.

In al doilea rand, directorul SRI a amintit de riscurile asociate amenintarilor transfrontaliere: dezvoltarea retelelor de criminalitate, necesitatea mentinerii unei atentii sporite asupra riscului terorist, atat in plan national, cat si la nivel euroatlantic.

In al treilea rand, Maior a vorbit despre potentialul de risc generat de reasezarea unor interese strategice in regiunea extinsa a Marii Negre, precum si problematica securitatii energitice.

Dintre obiectivele pe anul 2009, Maior a amintit si despre intentia SRI de a dezvolta Centrul National de Cyber-intelligence, domeniu in care SRI a devenit autoritate nationala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri