Autostrada Bucuresti-Brasov ar putea fi data in folosinta peste cinci ani, a declarat ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, aflat in vizita de lucru pe santierul autostrazii Bucuresti-Ploiesti.
"De acum in cinci ani vom ajunge la Brasov pe autostrada, iar Banca Europeana de Investitii (BEI) ar putea finanta 50% din costul necesar constructiei a doua tronsoane: centura Ploiesti si Bucuresti-Ploiesti", a declarat Radu Berceanu.

Acesta a adaugat ca tronsonul Bucuresti-Ploiesti va fi gata pana la sfarsitul anului 2010. "De la centura Bucuresti pana la Moara Vlasiei procentul exproprierilor este de 100%", a spus ministrul Transporturilor.

De asemenea, Berceanu a afirmat ca anul acesta tronsonul Moara Vlasiei-Ploiesti, care insumeaza 30 de km, va fi finalizat, cu exceptia podurilor care vor fi terminate in februarie 2010, anunta NewsIn.

Referindu-se la tronsonul Comarnic-Brasov, Radu Berceanu a declarat ca, in termen de zece zile, va fi desemnata compania de constructii.

Banca Europeana pentru Investitii negociaza cu Ministerul Transporturilor preluarea finantarii autostrazii Bucuresti-Ploiesti si a centurii Capitalei, a declarat, miercuri, pentru NewsIn, directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Dorina Tiron.

O noua intalnire pe aceasta tema intre reprezentantii ministerului si oficialii BEI va avea loc peste doua-trei saptamani.
Initial s-a luat in discutie si finantarea prin fonduri BEI a centurii Ploiestiului, care are termen de finalizare in toamna acestui an. "Credem ca terminam in acest an centura Ploiestiului, astfel incat sa nu mai fie necesari si banii de la BEI", a declarat Tiron.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri