Primaria Muncipiului Bucuresti (PMB) va investi circa 43 milioane lei (10,1 milioane euro) in modernizarea liniilor de tramvai din Bucuresti, lucrari care se vor desfasura pe parcursul a 16 luni, in 2009 si 2010, conform unui proiect de hotarare supus votului CGMB.
Vor fi schimbate 37 piese conventionale (schimbatori si traversari) si 2.628 kilometri linii tramvai pe Bulevardul Bucurestii Noi, in intersectia Dristor cu Camil Ressu, in intersectia strazii 11 Iunie cu strada Pr. Istrate, in bucla intoarcere tramavai Zetari, in bucla intoarcere tramvai Lacul Tei, potrivit NewsIn.

Conform proiectului de hotarare, modernizarea este necesara din cauza starii precare a caii de rulare care nu mai permite functionarea tramvaielor in regim de siguranta pentru calatori. Au fost constatate mai multe deficiente: deraieri, circulatie cu vitreze mici a tramvaielor in zone cu cale de rulare precara, care ingreuneaza circulatia generala.

Transportul in comun in Bucuresti are nevoie de 400 de tramvaie noi, dar Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) nu are resurse financiare de a le achizitiona in bloc asa cum a facut cu autobuzele Mercedes, potrivit edilului sef al Capitalei, Sorin Oprescu.

Municipalitatea nu a cumparat niciun tramvai nou in 2008, ultimele achizitionate au fost in numar de 23 in 2007. Anul trecut s-a reusit doar modernizarea a 15 tramvaie cu podea joasa. Mai mult, in ultimii doi ani au fost casate 36 tramvaie, astfel ca numarul celor functionale este de 506 in prezent. Cele 506 tramvaie deservesc 26 trasee in Capitala.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri