„Intr-o perioada scurta de timp - am inceput deja pregatirile tehnice - vom demara lucrarile pentru o linie de monorail. Este vorba despre tramvai suspendat si material rulant. 80 de tramvaie suspendate vor fi implicate in acest concept - o ruta Bucuresti - Magurele si Bucuresti - centura in zona de nord spre Ploiesti”, a precizat Firea.

Planurile Primariei Capitalei

De asemenea, Firea a prezentat mai multe proiecte demarate sau care sunt necesare pentru rezolvarea problemei privind mobilitatea in aceasta zona.

„Anul acesta - am prins deja in bugetul Primariei Generale a Capitalei - extinderea si modernizarea soselei Bucuresti - Magurele, pentru facilitarea accesului la Institutul de Fizica Nucleara. (...) Dezvoltarea si reorganizarea retelei de transport public de calatori in Ilfov, 63 de trasee pe o lungime de 1.150 km, reorganizarea traseelor de autobuz in Bucuresti pentru a raspunde mai bine nevoilor calatorilor, (...) realizarea coridorului de transport rapid cu autobuzul pe ruta Magurele - Gara de Nord”, a tinut sa precizeze Firea.

Fodoreanu: In februarie,...
Citeste si: Fodoreanu: Bucuresti devine tot mai cautat pentru city break-uri

Potrivit primarului general al Capitalei, in foarte scurt timp, va fi demarat „un nod intermodal, langa pasajul Domnesti”. „Va fi realizat de CNAIR, prin extinderea la patru benzi si linie de tramvai rapid pe prelungirea Ghencea pana la soseaua de centura, de asemenea cu realizarea in acea zona a unei parcari de tip park and ride”, a spus Firea.

In plus, aceasta a adus in discutie si construirea, de luna viitoare, a parcarii de tip park and ride de la capatul soselei Pantelimon, cu statie de tramvai in acea zona.

„Acest concept va fi extins la toate iesirile din Bucuresti. (...) Pasul urmator va fi construirea unei statii de cai ferate in aceste locatii, deci noduri intermodale si introducerea transportului local de calatori pe centura feroviara. (...) Transportul urban pe calea ferata este utilizat in marile aglomerari urbane din Europa, in timp ce reteaua de cai ferate din Bucuresti, cat si centura feroviara a Bucurestiului stau neutilizate de aproape 30 de ani”, a aratat Firea.

Primarul general a vorbit si despre lipsa unui aeroport in sudul Capitalei si despre nefinalizarea Canalului Dunare - Bucuresti. „Am primit mai multe delegatii de investitori romani si straini, care, daca Guvernul Romaniei ar decide reluarea acestui proiect al canalului Dunare - Bucuresti, ar fi dispusi sa vina sa participe la licitatii sau sa preia aceste lucrari pentru a le finaliza. Este mare pacat ca o investitie a statului roman, banii nostri, ai tuturor, sa fie ingropati in acest obiectiv - canalul Dunare - Bucuresti”, a spus edilul Capitalei.

Studiu EY: Efervescenta...
Citeste si: Cluj vs Bucuresti: Principalele diferente si ritmul de dezvoltare

Sursa foto: Agerpres Foto