Aproximativ 74% dintre managerii romani considera ca economia va da semne de redresare in 2010, in timp ce doar 26% sunt de parere ca o revigorare a climatului economic ar putea avea loc pe parcursul acestui an, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanta si audit Deloitte.
Redresarea va avea loc in doua valuri, industriile revenindu-si una cate una, pe masura ce impactul crizei asupra pietelor se va estompa, se arata in studiul realizat de Deloitte, citat de NewsIn.

"Oamenii de afaceri din Romania sunt foarte pesimisti pentru 2009. Foarte putini vad o redresare a economiei in acest an, multi lasa acest lucru pe seama lui 2010. Oricum suntem mai optimisti in privinta evolutia economiei decat in urma cu trei luni", a declarat, miercuri, Antonis Ioannides, Tranzactions Services Partner la Deloitte Financial Advisory.

Aproximativ 40% din managerii care spera intr-o relansare a economiei anul viitor considera ca acest lucru se va intampla in prima jumatate a lui 2010, cei mai optimisti fiind cei din industria farmaceutica si medicala. Managerii din constructii, imobiliare si din industria bunurilor de larg consum, domenii grav afectate de criza, considera ca economia nu va da semne de revigorare mai devreme de cea de-a doua jumatate a anului viitor.

Potrivit lui Ioannides, se poate vorbi de cresteri, in acest an, doar in industria farmaceutica si medicala, care continua sa aloce in acest an fonduri pentru expansiunea in alte orase.

La studiul realizat de Deloite au participat 300 de manageri care conduc afaceri de top, raportate la veniturile din 2007, din domenii precum industria bunurilor de larg consum, servicii financiare, tehnologia media si telecomunicatii, industria prelucratoare, industria imobiliara si de constructii, energie si resurse, aviatie si servicii de transport, precum si industria medicala si farmaceutica.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri