Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis ca motiunea simpla a liberalilor pe tema publicarii acordului cu FMI sa fie dezbatuta in plen, luni, dupa ora 19.30, pentru a nu afecta programul normal de functionare al Camerei, a precizat secretarul democrat-liberal Dumitru Pardau.
"Toata lumea a fost de acord, inclusiv liberalii, ca motiunea sa fie dezbatuta la ora 19.30 pentru a nu modifica programul de lucru obisnuit", a spus Pardau, la finalul sedintei de Birou Permanent, conform NewsIn.

Vicepresedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu a depus motiunea simpla pe tema publicarii acordului cu FMI, intitulata "Dumneavoastra ati promis, noi platim, spuneti-ne adevarul".

Liberalul Bogdan Olteanu a anuntat, in plen, depunerea motiunii simple pe tema publicarii acordului cu FMI. "Stim bine ca, cutumiar, ar fi trebuit sa depunem motiunea dupa 12.30, cand e votul final, dar pentru ca cutumele s-au intors pe dos si pentru ca suntem ocupati cu adoptarea tacita, grupurile parlamentare ale PNL si UDMR au depus motiunea simpla pe tema publicarii acordului cu FMI, denumita "Dumneavoastra ati promis, noi platim, spuneti-ne adevarul".

Presedintele Camerei, Roberta Anastase, a precizat ca motiunea este depusa respectand conditiile legale.

Deputatii Bogdan Olteanu si Alina Gorghiu au prezentat marti cele doua motiuni simple care urmeaza a fi depuse la Camera Deputatilor: prima, pentru solicitarea publicarii acordului cu FMI, cea de-a doua pe tema problemelor din cercetare.

"S-a decis in BPC sa depunem astazi o motiune la adresa ministrului de Finante, prin care sa solicitam publicarea imediata a acordului cu FMI si cu celelalte institutii internationale care crediteaza Romania (...) Prin motiunea pe care o vom depune la Camera Deputatilor vom solicita obligarea Guvernului ca, de indata, sa faca public acordul cu FMI, acordurile cu CE, cu BERD si celelalte institutii finantatoare, astfel incat adevarul sa fie cunoscut, iar opozitia si opinia publica sa poata sa judece daca e un acord bun sau rau, daca va trebui sa inapoiem 20 de miliarde de euro si sa renuntam la o serie intreaga de avanataje si servicii publice pentru un motiv bun sau rau", a sustinut Olteanu.

Deputatul PNL a explicat motivele pentru care a initiat demersul: nevoia de transparenta si de acces la informatii de interes public, in conditiile in care Romania ar fi singura tara "din lume" care nu si-a facut publice intelegerile cu FMI, necesitatea discutarii oportunitatii acordului, a modului in care a fost incheiat si asumarea responsabilitatilor in ceea ce priveste consecintele economice, sociale si fiscale ale acestui acord.

"Toate aceste lucruri trebuie asumate politic, in acest moment Guvernul ascunde aceste lucruri in spatele unui acord cu FMI pe care nu l-a facut public", a sustinut el.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri