ISCIR a achizitionat in 2007 un sediu cu 10,9 milioane de euro, iar programul de achizitii din 2008 a fost de 53 de milioane de euro, a declarat premierul Emil Boc, precizand ca, prin asumarea raspunderii pe Legea privind restructurarea agentiilor, banii incasati de acestea vor fi varsati la buget.
"Astazi exista foarte multe agentii care sunt stat in stat. Ele primesc banii, ele cheltuiesc acesti bani publici si ar fi fost bine daca ar fi fost acesti bani utilizati in interesul public, dar ii utilizeaza discretionar, fara sa tina cont de ceea ce inseamna interesul public", a declarat, citat de NewsIn, premierul la finalul sedintei de miercuri a Executivului.

Boc a dat exemplul Inspectoratului de Stat in Constructii (ISCIR), despre care spune ca a achizitionat in 2007 un sediu cu 10,9 milioane de euro si a platit alte cinci milioane pentru evaluarea cladirii si racordarea la reteaua electrica. In plus, spune el, programul de achizitii pe anul 2008 al institutiei a fost in valoare de 53 de milioane de euro. Sumele au fost destinate achizitionarii unei ambarcatiuni Merry Fisher in valoare de 225.500 de lei, a 42 de autoturisme de teren Mitsubishi a 92.986 de lei bucata, sapte automobile de teren Hyundai Santa Fe cu 120.331 de lei bucata, patru autoturisme VW Passat, sase Skoda Octavia, un VW Touareg si 36 Dacia Logan.

In programul de achizitii pe 2009, ISCIR si-a propus sa achizitioneze un echipament pentru videoconferinte cu 480.000 de euro, retroproiectoare cu 5.500 de euro, videoproiectoare - 15.000 de euro si televizoare color - 12.000 de euro. Alte 360.000 de euro au fost alocate pentru achizitionarea de rulete, 300.000 de euro pentru alte instrumente de masurat, pentru papetarie - 240.000 de euro, calendare - 7.200 de euro, computere personale - 74.000 de euro, computere portabile - 168.000 de euro, echipament periferic - 384.000, imprimante laser - 210.000 de euro, imprimante grafice color - 10.800 de euro.

"Gata cu asemenea golaneala si imi cer iertare pentru folosirea acestui cuvant, dar este intr-adevar o cheltuiala abuziva a banului public, care, repet, este produsul pe care oamenii il au din taxele si impozitele pe care le platesc.

Boc a spus ca banii incasati in prezent de agentiile guvernamentale care se autofinanteaza sunt folositi pentru acordarea unor salarii "disproportionat de mari in raport cu restul sistemului public" si pentru "cheltuieli masive cu investitii".

"Aceste agentii, avand venituri proprii, se <chinuiau> sa cheltuiasca acesti bani pe care ii percepeau prin taxe si alte forme de taxare de la cetateni. (...) Prin acest proiect de lege (privind restructurarea agentiilor n.r.), practic vom pregati cadrul legal pentru ca toata lumea in Romania, toate persoanele care sunt platite din bani publici sa aiba acelasi tratament egal in functie de munca prestata", a spus el.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri