Statul, adica fiecare contribuabil, ar putea plati daunele in dosarul mortii politistului Bogdan Gigina, in locul lui Gabriel Oprea, asta dupa ce fostul ministru de Interne si-a donat averea copiilor, iar banii ramasi nu vor acoperi despagubirile, scrie Digi24.

Tragica seara de octombie 2015 a fost reconstituita pas cu pas pentru ca procurorii sa stabilieasca daca fostul ministru de Interne are vreo responsabilitate in moartea politistului Bogdan Gigina.

La 18:15, insotit de coloana oficiala, Gabriel Oprea a plecat de la locuinta sa din Cotroceni, spre un sediu al Serviciul Roman de Informatii din Baneasa. A ajuns pe strada Jandarmeriei in 13 minute si a petrecut 20 de minute in cladirea SRI. La 18:51 a plecat de pe strada Jandarmeriei si s-a indreptat spre casa. In aproape toate intersectiile de pe traseul pe care a trecut coloana ministrului erau politisti care eliberau traficul pentru demnitar. In total, 27! La 19:02 masina sa a ajuns in intersectia dintre Stirbei Voda si Calea Plevnei. Motociclistul, care gonea cu 84 de kilometri pe ora pe ploaie, frig si intuneric, in fata dispozitivului, se prabusea intr-o groapa sapata in asfalt.

"Cei de la Brigada Rutiera trebuia sa stie ca la temperatura de sub zece grade nu se scoate motocicleta, pe timp de ploaie nu se scoate motocicleta", a declarat Dumitru Coarna, de la sindicatul politistilor.

Procurorii arata, in rechizitoriu, ca inca de la preluarea mandatului la ministerul de Interne Gabriel Oprea ar fi dat ordin ca un motociclist sa ii deschida calea, la fiecare drum pe care il facea, chiar si atunci cand circula in interes personal.

Rechizitoriu: Prin impunerea unor timpi de deplasare foarte scurti si prin insistenta draconica pentru „punctualitate”, inculpatul Oprea Gabriel a impus echipajelor de politie rutiera un mod de lucru foarte periculos, determinand politistii rutieri sa circule cu viteze mult dincolo de limita de siguranta.

Mai mult, anchetatorii au scris in dosarul pe care l-au trimis instantei ca Gabriel Oprea ar fi folosit coloana oficiala mai des decat presedintele sau premierul, in conditiile in care legea ii dadea dreptul sa fie insotit de echipaje de politie doar in situatii extraordinare.

Dupa mai bine de doi ani de investigatii, Gabriel Oprea si administratorul firmei care a sapat groapa si nu a semnalizat-o corespunzator, au fost trimisi in judecata pentru ucidere din culpa. Trei milioane de euro le cere inculpatilor familia politistului Bogdan Gigina.

Si Politia Capitalei solicita daune de peste 170 de mii de lei pentru combustibilul folosit de politisti la misiunile de insotire ale lui Gabriel Oprea si pentru motocicleta distrusa in accident. Despgubirile ar putea fi, insa, achitate de Guvern, Ministerul Finantelor si Ministerul de Interne, daca averea inculpatilor nu acopera aceste sume. Gabriel Oprea le-a donat copiilor sai aproape toate proprietatile, imediat dupa accidentul in care a pierit Bogdan Gigina.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri