Presedintele Traian Basescu le-a spus reprezentantilor partidelor parlamentare ca nu crede in valabilitatea unui Guvern de tehnocrati si nici in ideea unui mandat limitat in timp, cerandu-le sa-si asume guvernarea.
"Marea mea rugaminte este sa reanalizati aceasta varianta a asumarii de catre partide pe timp de criza", a spus Traian Basescu.

Totusi, presedintele nu respinge ideea unui premier tehnocrat, dar cu ministri din cadrul partidelor politice.

Presedintele Traian Basescu va anunta astazi partidele ca propunerea sa de premier este Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, au declarat surse din PDL citate de NewsIn.

In conditiile in care PSD, PNL, UDMR, PC si minoritatile i-au propus lui Klaus Johannis sa fie propunerea acestora de premier, propunere pe care primarul de Sibiu a acceptat-o, Basescu va veni si el tot cu o solutia unui tehnocrat si a unui Guvern din care sa faca parte politicieni din mai multe partide, care sa dureze pana dupa alegerile prezidentiale.

Oferta presedintelui se doreste un punct de plecare pentru negocieri viitoare intre solutiile inaintate de PDL si Traian Basescu si cele prezentate de noua majoritate parlamentara.

De asemenea, Traian Basescu a transmis reprezentantilor partidelor prezenti la Palatul Cotroceni ca a luat nota de propunerea din partea a patru grupuri parlamentare a propunerii lui Klaus Johannis pentru postul de premier.

Klaus Johannis a declarat ca a acceptat astazi propunerea PNL, PSD, UDMR, PC si minoritati de a deveni candidatul acestora pentru postul de premier.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri