Constructia de autostrazi din Romania se afla in impas din cauza lipsei de bani, considera Radu Berceanu, ministrul Transporturilor.

"In 2009, bugetul ministerului Transporturilor a fost de doua miliarde de euro, atat cat am spus eu ca ar fi necesar anual doar pentru constructia de autostrazi. Cu chiu cu vai, am reusim (cei din minister - n.red) sa obtinem un sfert din aceasta suma pentru constructia de autostrazi. Asa se prezinta situatia: un sfert avem, un sfert facem", a declarat Radu Berceanu in cadrul unei conferinte organizata de Mediafax.

El a adaugat ca, pentru ca Romania sa beneficieze de autostrazi europene, bugetul ministerului Transporturilor ar trebui sa fie de 3,5% din Produsul Intern Brut (PIB), asa cum se intampla in celelalte state europene. [Citeste planurile lui Berceanu din februarie: peste 70 km de autostrada in 2009]

"Raportat la PIB, avem cel mai mic buget pentru transporturi din Uniunea Europeana. Cehia aloca 4,7% din PIB dezvoltarii infrastructurii, Ungaria acorda 3,2-3,3% din PIB, iar Romania doar 1,4%. In schimb, noi alocam 6-7% pentru Educatie. Nimeni nu tine cont insa ca romanii, care vor fi foarte bine pregatiti cu acesti bani, o sa plece in strainatate si o sa creasca economiile altor tari, atunci cand o sa vada ca Romania nu are infrastructura", a mentionat Berceanu.

Bilantul autostrazilor romanesti in ultimele 2 decenii: 14 km pe an



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri