Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) a alocat vineri Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) suma de 365 milioane lei, reprezentand prima transa din Platile Nationale Directe Complementare (CNDP) pentru zootehnie.
Potrivit MAPDR, aproximativ 269,5 milioane lei reprezinta prima pe exploatatia de bovine, iar circa 95,5 milioane lei reprezinta prima pe cap de animal, pentru specia ovine/caprine.

In comunicatul Ministerului Agriculturii se mai arata ca de sprijinul pentru bovine vor beneficia 227.219 crescatori de bovine, cu un efectiv de aproximativ 1,3 milioane de capete, iar de cel pentru ovine/caprine vor beneficia 44.248 de fermieri, cu un efectiv de 6,3 milioane de capete, anunta NewsIn.

Platile Nationale Directe Complementare (CNDP) se acorda sub forma primei pe exploatatie, pentru specia bovina, respectiv primei pe cap de animal, pentru specia ovine/caprine. Potrivit regulamentelor europene, trebuie efectuat un control administrativ pentru toate cererile depuse, atat pentru specia bovine, cat si pentru specia ovine/caprine. In plus, pentru ovine/caprine este obligatoriu un control si un supracontrol la fata locului.

Potrivit Ordinului 344/2009, APIA transmite MAPDR centralizatorul cu efectivele eligibile la plata pentru anul 2009, pana la data de 15 septembrie pentru specia bovine, respectiv pana la data de 15 octombrie pentru specia ovine/caprine. Pentru prima pe exploatatia de bovine au fost depuse 233.599 cereri pentru un efectiv de 1.392.195 capete, iar pentru prima pe cap de animal specia ovina/caprina au fost depuse 45.300 cereri pentru un efectiv de 6.883.902 capete.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri