Comenzile noi din industrie au scazut si in prima luna din trimestrul al patrulea, cu 12,5% fata de octombrie 2008, insa si-au revenit usor fata de luna septembrie, arata datele publicate de Institutul National de Statistica (INS).
Octombrie a fost a 11-a luna la rand de scadere a comenzilor noi din industrie, care s-au redus, in ritm anual, cu 9% in decembrie, cu 34,5% in ianuarie, cu 15,9% in februarie, cu 15,6% in martie, cu 24,2% in aprilie, cu 19,1% in mai, cu 16,2% in iunie, cu 20,9% in iulie, cu 19,6% in august si cu 19,3% in septembrie.

Ultima luna de crestere fata de luna similara din anul precedent a fost noiembrie 2008, cand comenzile noi din industrie au avansat cu 2,7%.

In octombrie, comenzile noi din industria bunurilor intermediare au scazut cu 25,3%, cele din industria bunurilor de uz curent s-au diminuat cu 11,9%, cele din sectorul bunurilor de capital, cu 1,7%, iar cele din industria bunurilor de folosinta indelungata, cu 0,5%.

Fata de luna septembrie, comenzile noi din industrie au fost mai mari cu 5,9% in octombrie.

Pe marile grupe industriale, au fost inregistrate cresteri ale comenzilor noi in toate sectoarele de activitate. Astfel, in industria bunurilor de capital, comenzile noi au sporit cu 9%, in industria bunurilor de folosinta indelungata, cu 6,5%, in industria bunurilor intermediare, cu 3,2%, iar in industria bunurilor de uz curent, cu 1,1%.

In primele zece luni din 2009, comenzile noi din industrie s-au redus pe ansamblu cu 19,7%, ca urmare a scaderilor din toate sectoarele de activitate.

Astfel, comenzile noi din industria bunurilor intermediare au scazut cu 37,8%, cele din industria bunurilor de folosinta indelungata, cu 17,3%, din industria bunurilor de uz curent, cu 11,6%, iar din industria bunurilor de capital, cu 1,7%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri