Astfel, potrivit acesteia, carnea de pui produsa in Romania se va scumpi cu 20%, in lipsa ajutoarelor de stat, ceea ce ii va determina pe cumparatori sa se orienteze catre produsele din import.

"Suntem rezervati in ceea ce priveste anul 2010 pentru ca nu stim daca vom mai primi subventiile si nu stim exact ce o sa se intample in piata. Daca nu se vor mai acorda aceste subventii, care sunt foarte importante pentru producatori ne putem astepta la o crestere a importurilor cu pana la 10-15%", a spus Hoinarescu.

Aceasta a adaugat ca in 2010 este asteptata si o crestere a pretului la cereale, care va concura la cresterea preturilor la produsele din carne de pui, potrivit NewsIn.

Hoinarescu a mai spus ca daca clasa politica nu se va implica sa sprijine sectorul si nu se vor lua masuri de sustinere a producatorilor este de asteptat chiar un colaps al industriei.

De asemenea, reprezentanti ai marilor producatori de produse din carne de pui au declarat recent pentru NewsIn ca pretul carnii de pui va creste incepand cu 2010 cu pana la 20%, ca efect al neacordarii subventiilor, iar unii producatori ar putea chiar sa renunte la aceasta activitate.

Astfel, acestia au explicat ca daca in prezent pretul la puiul gril costa la raft 10,5 lei/kilogram, din 2010, in lipsa subventiilor, acesta va costa pana la 12,6 lei/kilogram, in 2010.