In zona euro, comertul cu amanuntul s-a redus cu 4%, arata NewsIn.

Cele mai mari scaderi fata de noiembrie 2008 au avut loc in Letonia (-30,2%), Lituania (-27,8%) si Estonia (-21,2%), in timp ce Polonia si Belgia au raportat cele mai semnificative cresteri ale comertului cu amanuntul, de 4,6%, respectiv 3,7%.

Potrivit Eurostat, comertul cu amanuntul a crescut in noiembrie in 4 state membre, a scazut in 12 si a ramas la acelasi nivel in Finlanda.

La nivelul blocului comunitar, vanzarile de produse alimentare au scazut in noiembrie cu 1,6% fata de aceeasi luna din 2008, o reducere mai mare fiind inregistrata in zona euro, de 2,9%. Sectorul bunurilor nealimentare a scazut cu 1,7%, respectiv 4,2%.

Comparativ cu octombrie, Romania a avut in noiembrie a 11-a scadere a comertului cu amanuntul din UE, egala cu cea a Sloveniei, de 0,2%. Cele mai importante scaderi lunare ale comertului cu amanuntul au fost inregistrate in Lituania (-4,8%), Estonia (-3,1%) si Letonia (-2,3%), in timp ce Polonia si Marea Britanie au inregistrat singurele avansuri lunare ale acestui indicator, de 1%, respectiv 0,2%.

Indicele vanzarilor cu amanuntul a scazut in noiembrie cu 0,8% in Uniunea Europeana si cu 1,2% in zona euro, raportat la luna precedenta.

Cel mai mare declin lunar al retailului din UE

Cel mai mare declin lunar al retailului din UE

Cel mai mare declin lunar al retailului din UE