Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat dupa intalnirea avuta cu ministrul Finantelor, ca spera ca Guvernul sa hotarasca miercuri prelungirea perioadei de acordare a somajului tehnic si in 2010, intrucat neacordarea acestei facilitati ar costa statul un miliard de lei.
"Sper ca ministrul Finantelor sa prezinte miercuri in sedinta Guvernului o forma de hotarare pentru prelungirea actului normativ prin care firmele sunt scutite de la plata contributiilor sociale pentru trei luni in cazul trimiterii angajatilor in somaj tehnic", a spus Hossu, citat de NewsIn.

"Aceasta varianta ar costa statul mult mai putin decat daca va fi nevoit sa plateasca indemnizatii pentru 200.000 de someri. In cea de-a doua varianta costurile s-ar ridica la aproape un miliard de euro", a completat el.

Secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Gheorghe Gherghina, a declarat recent ca aplicarea Ordonantei de Urgenta prin care firmele erau scutite de la plata contributiilor sociale pentru trimiterea angajatilor in somaj tehnic a necesitat anul trecut un efort bugetar de aproape 300 de milioane de lei.

Reprezentantii Cartel Alfa au protestat luni timp de o ora in fata Ministerului Finantelor pentru a cere Guvernului sa acorde facilitati pentru angajatii trimisi in somaj tehnic si in 2010.

Presedintele Cartel Alfa Bucuresti, Mircea Dumitriu, a precizat ca au pichetat in fata Ministerului Finantelor sindicalisti din Bucuresti, afiliati Federatiei din serviciile publice, urmand ca maine sa ajunga la Bucuresti reprezentanti ai sindicatelor din tara.

Sindicalistii de la Confederatia sindicala Cartel Alfa picheteaza, incepand de astazi, sediul central al Ministerului Finantelor pentru a cere mentinerea facilitatilor acordate pentru trimiterea in somaj tehnic a angajatilor pe tot parcursul anului 2010, avertizand ca lipsa acestei masuri ar putea avea ca efect disponibilizarea a circa 200.000 de angajati, incepand cu luna februarie.

Minsitrul Muncii, Mihai Seitan, declara la sfarsitul saptamanii trecute, pentru NewsIn, ca analizeaza posibilitatea acordarii de facilitati firmelor care trimit angajatii in somaj tehnic timp de trei luni si in 2010, dupa masura a costat statul in 2009 aproape 300 de milioane de lei.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri