Datoria publica a Romaniei a crescut cu 11,07 miliarde lei in februarie, la 155,027 miliarde lei, ceea ce inseamna 28,77% din Produsul Intern Brut (PIB), in contextul livrarii de catre FMI a transelor trei si patru, arata datele publicate de Ministerul Finantelor Publice.
In ianuarie, datoria publica ajunsese la 143,952 miliarde lei, adica 26,71% din PIB, potrivit NewsIn.

La sfarsitul lui 2009, datoria publica se cifra la 148,05 miliarde lei.

FMI a virat in februarie inca doua transe, in valoare de circa 2,45 miliarde de euro, din acordul de finantare a Romaniei. Din cele 2,45 miliarde euro, jumatate s-au dus in conturile BNR, iar restul la Trezoreria statului.

Ponderea datoriei publice guvernamentale a continuat sa creasca in februarie, pana la 93,26%, in timp ce datoria publica locala a coborat la 6,74%.

In 28 februarie, imprumuturile de stat reprezentau aproape 40% din totalul datoriei guvernamentale, in vreme ce obligatiunile si certificatele de trezorerie emise de Finante cumulau aproximativ 35%.

In ceea ce priveste structura datoriei publice pe tipuri de valute, cea mai mare parte a fost realizata in lei (47,07%), in timp ce 38,34% din imprumuturi au fost acordate in euro, iar 6,14% in dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri