Modificarea Legii achizitiilor publice trebuie sa intre in vigoare pana la 1 iunie, au stabilit membrii Guvernului dupa discutiile cu FMI, si tot pana atunci trebuie modificata Legea salarizarii, pentru a rezolva problemele generate de aplicarea acesteia, spun reprezentanti ai Executivului care au participat la discutiile de la Palatul Victoria, potrivit NewsIn.

Potrivit acelorasi surse, deficitul bugetar nu a fost convenit inca, discutiile pe aceasta tema continuand pana luni. Cifrele anuntate joi de presedintele Traian Basescu (reducerea, de la 1 iunie, a fondului de salarii cu 25% in intreaga administratie, reducerea pensiilor si a ajutorului de somaj cu 15% si taierea subventiilor) nu au suferit modificari, iar discutia a avut un caracter mai mult "formal".

Presedintele Traian Basescu a anuntat saptamana aceasta ca a discutat cu Executivul si cu FMI pe tema modificarii "rapide" a Legii achizitiilor publice, in sensul transparentizarii modului de organizare a licitatiilor si ca licitatiile nu trebuie sa mai fie blocate prin contestatiile din instante.

Premierul Emil Boc va anunta duminica concluziile negocierilor cu FMI.

Deficitul bugetar convenit cu FMI si CE pentru anul 2010 este de 6,8%

Deficitul bugetar convenit cu FMI si CE pentru anul 2010 este de 6,8%