Sindicalistii nu au ajuns la o intelegere cu Finantele si vor hotari saptamana viitoare data la care vor declansa greva generala. Un prim efect ce poate crea haos in tara: toate trenurile vor fi oprite pe 31 mai.

Liderii confederatiilor sindicale aflati la negocieri cu premierul Emil Boc, ministrul Finantelor si ministrul Muncii sustin ca nu au ajuns la o intelegere privind reducerile salariale si de pensii si ca vor hotari cel mai tarziu saptamana viitoare data la care vor declansa greva generala.

"Toate federatiile afiliate CNSLR Fratia se vor intruni marti, 25 mai, pentru a decide asupra declansarii grevei generale, dupa ce nu am reusit sa ajungem la o intelegere cu Guvernul", a declarat sindical Marius Petcu, aflat la negocierile legate de masurile de austeritate anuntate de Guvern.

Premierul Emil Boc a declarat, inaintea discutiilor de la Ministerul Finantelor, ca alternativa la masurile de austeritate anuntate de guvern este ca acestea sa nu mai poata fi platite deloc in decembrie. "Salarii si pensii mai mici acum sau sa nu le mai platim deloc in decembrie", a spus Boc.

Cu acelasi prilej, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a spus ca, in opinia sa, modificarea scrisorii catre FMI, care contine si masurile de austeritate anuntate de guvern si contestate de sindicate, ar fi o eroare, scrie NewsIn.

Tot inaintea discutiilor, ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat ca scrisoarea catre FMI nu va fi modificata. De cealalta parte, liderul BNS, Dumitru Costin, a spus ca, in opinia sa, Executivul va merge in continuare cu asumarea raspunderii pe masurile anuntate.

In schimb, presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu, a afirmat ca spera ca discutiile, la care participa si premierul Emil Boc, sa aiba ca rezultat "dezamorsarea" situatiei ce ar putea duce la greva generala pe care sindicalistii o dau ca foarte probabila daca nu li se iau calcul propunerile.

Fara trenuri din 31 mai


Toate trenurile vor fi oprite pe 31 mai, cu respectarea legii, a anuntat presedintele confederatiei Meridian, Ion Popescu, dupa discutiile purtate la Ministerul Finantelor cu premierul Emil Boc.

Sindicalistii sunt nemultumiti de reducerea salariilor cu 25% a angajatilor de la Caile Ferate Romane.

Ministrii Finantelor si Muncii vor evalua pana miercuri, cand urmeaza sa fie adoptata scrisoarea catre FMI in Guvern, masurile propuse in cadrul discutiilor cu partenerii sociali si, daca acestea sunt "sustinute cu cifre", pot fi luate in calcul, a declarat premierul Emil Boc.

"Ministrul Finantelor, impreuna cu ministrul Muncii, pana miercuri, cand vom avea adoptata in Guvern scrisoarea de intentie, vor face evaluarea tuturor masurilor propuse si, daca acestea vor fi sustinute de argumente concrete, cu cifre si fapte, ele pot fi avute in vedere de Guvern", a declarat Boc la finalul discutiilor cu sindicatele, care au avut loc joi la Ministerul Finantelor.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri