Presedintele federatiei Sed Lex, Vasile Marica, a declarat luni ca sindicatele ar putea amana dupa 31 mai ziua declansarii grevei generale, in functie de momentul asumarii raspunderii guvernului pentru masurile anticriza si de cel al depunerii motiunii de cenzura, scrie NewsIn.
"E posibil s-o facem exact in momentul motiunii sau cand isi asuma raspunderea guvernul. Din punctul meu de vedere, poate fi si pe 31 mai, daca 'se pupa' cu actiunea guvernului si trebuie sa recalculam exact, foarte exact, dar trebuie sa ne punem toti de acord daca nu trebuie sa facem o actiune de protest in timpul motiunii sau in timpul asumarii raspunderii. Este foarte important lucrul asta, pentru ca trebuie sa mobilizam cetatenii", a afirmat Marica, la Realitatea TV.

Liderul Sed Lex a mai spus ca, deocamdata, nu s-a consultat si cu reprezentantii celorlalte federatii cu privire la mutarea zilei cand va fi declansat protestul. Greva generala pe termen nelimitat ar putea fi, potrivit lui Marica, "de la asumarea raspunderii incolo sau de la motiune incolo".

La protestul sindical ar urma sa participe mai multe categorii de bugetari, toate nemultumite de reducerea tuturor salariilor cu 25% si a pensiilor cu 15%.

Pe 19 mai, in jur de 50.000 de protestatari s-au reunit la un miting in Piata Victoriei. Romania se revolta: Ce solutii anti-criza au bugetarii din Piata Victoriei


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri