Ministrul de finante Sebastian Vladescu a declarat la The Money Channel ca in momentul de fata achizitionarea de avioane multirol F-16 ar fi "de neacceptat", pentru ca in prezent Romania nu isi permite sa aloce 1% din PIB pentru achizitii militare.
Ministrul a spus ca, in conditiile in care cheltuielile bugetare sunt reduse la un nivel care sa asigure supravietuirea institutiilor statului, nu se ia in discutie, in momentul de fata, achizitia de avioane de lupta F16.

“Nu sunt bani pentru avioanele F-16. Nu vad de unde ar putea da Romania 1% din PIB pentru achizitii militare. Nu exista cheltuieli cu F16, e o discutie, in niciun caz astfel de cheltuieli nu sunt posibile in momentul asta. Nu exista nicaieri in buget o majorare de cheltuieli in zona achizitiilor militare. Nu exista in acest moment o aprobare a Parlamentului pentru aceasta achizitie. Este un subiect care astazi este de neacceptat”, a precizat Vladescu, citat de NewsIn.

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a aprobat in martie propunerea MApN de achizitionare a 24 de avioane F-16 second hand. Pretul acestora s-ar ridica la circa 1,3 miliarde de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri