Reglementarea prevederilor privind impozitarea veniturilor din activitati independente si estimarile tot mai pesimiste privind evolutia economiei romanesti ocupa un loc central in presa de business de astazi. Jurnalistii mai relateaza si despre blocajul de pe piata muncii sau caderea pietei imobiliare.
Ministerele Finantelor si Muncii cauta cu disperare, solutii pentru a aduce in cadrul legal noile prevederi privind impozitarea suplimentara a veniturilor din activitati independente. Aceasta este o misiune imposibila, ce va determina abuzuri si va trage statul in procese cu mediul de afaceri, scrie DailyBusiness.ro.

Pe de alta parte, piata muncii functioneaza in pre­zent ca un lac de acumulare, in ca­re ab­sol­ventii nu-si gasesc locul. Nau­fragiul sistemului de invata­mant su­perior se masoara in numa­rul tot mai mare de tineri care termina o forma de invatamant superior si nu isi gasesc un loc de munca, titreaza Financiarul.

Money.ro relateaza povestea unui agent imobiliar care in vremurile bune castiga 2.000 de euro pe luna, iar acum abia obtine 200 de euro. Fie cã agenþiile imobiliare la care lucrau au dat faliment, fie cã au ales sã încaseze comisioane grase pe cont propriu, agenþii nu mai câºtigã la fel de mult ca în vremurile bune. O tranzacþie pe lunã s-a transformat în sãrbãtoare.

Romania intra de luni intr-o noua runda de negocieri cu FMI si Comisia Europeana avand pe masa spectrul celui de-al treilea an consecutiv de recesiune, 2011, cand scaderea PIB ar putea fi de 0,5%, potrivit unor surse citate de Ziarul Financiar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri