Citeste ce scrie astazi presa de business si care sunt cele mai importante subiecte ale zilei.
OMV Petrom, cea mai mare companie din Romania, va investi in urmatorii ani suma de 25 milioane euro pentru explorarea a doua perimetre in jurul localitatilor Adjud si Urziceni, scrie Ziarul Financiar. Compania a incheiat in acest scop un parteneriat cu grupul ame­rican Hunt Oil, una dintre cele mai mari companii petro­liere independente din lume.

Potrivit Money.ro, Mihnea Balescu, un consilier local si tanar afacerist, vinde terenuri pentru case cat doua pachete de tigari pe metru patrat. Acesta promite celor interesati terenuri pentru case în partea de vest a Capitalei, la pretul de 10.000 de lei pentru un lot.

Sorin Ovidiu Vintu sustine, in replica la acuzatiile sefului statului la adresa lui, ca probabil Basescu il confunda cu "gasca de lichele" din jurul lui, acuzand cu aceeasi ocazie, SRI ca face politie politica pentru Basescu, scrie Capital.ro.

DailyBusiness.ro scrie despre Top 5 cele mai frecvente greseli financiare. Astfel, tentatia de a cumpara un lucru de care nu ai neaparata nevoie, frica de regrete, precum si deciziile de investitii luate in baza unor impulsuri necontrolate, sunt trei dintre greselile enumerate de profesorul Eric Schoenberg de la Columbia Business School.

Romania a dat 250 milioane euro pentru combaterea saraciei in lume, titreaza Gandul. Cu ocazia Adunarii Generale a ONU, de la New York, premierul Emil Boc a promis ca tara noastra isi va mentine contributiile in acest sens, in timp ce romanilor din diaspora le-a explicat obiectivul Guvernului: "sa consumam numai ce producem".

In anul 2009, Romania a cheltuit 2,3 miliarde de lei pentru activitatea de cercetare-dezvoltare, circa 89% dintre fonduri fiind destinate cheltuielilor curente si doar 11% fiind investitii propriu-zise, scrie HotNews.ro, citand un Raport al Institului National de Statistica (INS). Banii alocati cercetarii au scazut in 2009 fata de 2008, iar ponderea statului in totalul investitiilor in cercetare scade in favoarea companiilor private.

Majoritatea proprietarilor de unitati turistice din cea mai cunoscuta zona montana din Romania au decis sa traga obloanele odata cu sfarsitul verii, sustine Adevarul.ro. Numarul mic de turisti, dar si concurenta localnicilor care ofera cazare in propriile locuinte i-au determinat pe proprietarii de pensiuni din Bran-Moeciu sa-si suspende activitatea.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri