Guvernul va continua parteneriatul cu Banca Mondiala (BM) pentru reforma si imbunatatirea activitatii ministerelor, informeaza Executivul, precizand totodata ca in discutia de marti a premierului Emil Boc cu Philippe Le Houerou, vicepresedinte BM, nu s-a discutat despre un nou acord de imprumut, informeaza Mediafax.
Premierul s-a intalnit, la Guvern, cu Philippe Le Houerou, vicepresedinte al Bancii Mondiale pentru regiunea Europa si Asia Centrala, la discutii participand si ministrii Agriculturii, Finantelor, Educatiei si Transporturilor.

Executivul informeaza, intr-un comunicat, ca ministrii Agriculturii, Finantelor, Educatiei si Transporturilor au prezentat, in cadrul intalnirii, prioritatile si planul de actiune pentru restructurarea ministerelor de resort si ca Banca Mondiala va asigura expertiza pentru aplicarea actiunilor de reforma si de imbunatatire a activitatii ministerelor.

"In cadrul intalnirii nu s-a discutat despre un nou acord de imprumut intre Guvern si aceasta institutie financiara internationala. Guvernul va continua parteneriatul cu Banca Mondiala pentru aplicarea masurilor de reforma si de imbunatatire a activitatii ministerelor. In acest sens, Banca Mondiala va furniza, in continuare, asistenta tehnica pentru derularea reformelor structurale incepute", transmite Executivul.

Surse guvernamentale au declarat anterior ca reprezentantii Guvernului si cei ai Bancii Mondiale au convenit, marti, sa inceapa aplicarea planului de actiuni elaborat in urma recomandarilor institutiei financiare si care urmareste, in principal, simplificarea mediului de afaceri si reducerea birocratiei.

Planul va fi derulat de un grup de lucru, ai carui membri vor avea asistenta tehnica a Bancii Mondiale, inclusiv cu experti straini. Grupul de lucru va monitoriza si viitoarele proiecte de investitii finantate de Banca Mondiala in Romania, au aratat sursele.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri