Lideri ai PDL au declarat ca incepand de duminica au avut loc mai multe intalniri intre seful statului si reprezentanti ai formatiunii si ca din discutiile cu Traian Basescu ar rezulta ca "se cauta un premier independent in locul lui Emil Boc".
Surse din PDL au precizat, pentru Mediafax, ca au avut loc mai multe runde de intalniri intre Traian Basescu si unii lideri ai organizatiilor locale, la care s-ar fi discutat strategia pentru alegerile din partid.

Potrivit surselor citate, Basescu a avut, duminica, o prima intalnire cu lideri ai PDL la Vila Lac 1, unde ar fi discutat pe aceasta tema. Discutiile au continuat luni dupa-amiaza, iar in cursul serii ar putea avea loc o noua intalnire.

Sursele mentionate au aratat ca participantii au primit interdictie de a dezvalui subiectele discutate.

"Se cauta un premier. Independent", a spus un lider PDL.

Surse din partid au aratat ca s-ar discuta despre posibilitatea ca Emil Boc sa renunte la functia de premier si sa candideze la alegeri pentru functia de presedinte al PDL.

Conform surselor citate, este posibil si ca alegerile privind noua conducere a partidului, programate pentru luna mai, sa fie devansate, eventual sa fie organizate peste o luna.

De asemenea, mai multi parlamentari s-au aratat nemultumiti de faptul ca nu sunt informati in legatura cu aceste intalniri si ca afla din presa despre strategia partidului.

Presedintele Traian Basescu a declarat, intr-un interviu publicat luni de Romania Libera, ca ar fi o solutie ca PDL sa disjunga functia de presedinte al partidului de cea de premier.

El a apreciat ca, daca Emil Boc si-a erodat autoritatea in interiorul partidului, este, in primul rand, pentru ca nu a avut timp sa se ocupe de partid.

"Partidul va decide, dar si eu sunt de acord ca trebuie desfacuta functia de premier de cea de presedinte de partid in acest moment.
Altfel, masurile care s-au luat in 2010 nu s-ar fi putut lua cu un premier care nu era si presedintele celui mai mare partid din coalitie. Politicienii trebuie sa invete sa se adapteze realitatilor. Realitatea acestui moment arata ca ar fi buna o despartire a celor doua functii, fiindca mai este de luat o singura masura dificila: Codul muncii", adauga Basescu.

Seful statului a mai spus ca nu doar Boc inseamna conducerea partidului, ci si Biroul Permanent, care-i include si pe "greii" Vasile Blaga si Adriean Videanu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri