Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut luni certificate cu scadenta la un an in valoare de 1,754 miliarde de lei, cu 754 milioane lei peste programul anuntat, la un randament mediu de 6,88% pe an, in scadere fata de cel platit in licitatia anterioara, de 6,97%, scrie Mediafax.
Valoarea indicativa a operatiunii era de un miliard de lei, iar subscrierile au totalizat 3,43 miliarde lei.

Unii dealeri se asteptau ca cererea sa fie mai mare, dupa indiciile catre o relaxare a politicii monetare din comunicatul de presa remis de BNR dupa sedinta de politica monetara de saptamana trecuta.

La licitatia precedenta pentru titluri cu aceeasi scadenta, Trezoreria a imprumutat 1,29 miliarde de lei la un randament mediu de 6,97% pe an.
Ministerul a anuntat ca vrea sa atraga in luna aprilie fonduri de 4,5 miliarde lei prin vanzarea de obligatiuni si certificate de trezorerie, cu 24% mai mult fata de martie, cand a imprumutat 3,6 miliarde lei.

Trezoreria a programat pentru trimestrul al doilea emisiuni de titluri de stat pe piata interna de 13-15 miliarde de lei, valoarea fiind apropiata de suma atrasa in primul trimestru.

Urmatoarea licitatie este programata joi, 7 aprilie, iar ministerul vrea sa vanda obligatiuni cu scadenta la trei ani, in valoare de 500 milioane lei.
Ministerul a angajat de la inceputul anului imprumuturi de 16,91 miliarde de lei prin emisuni de obligatiuni si certificate de trezorerie.

BNR a decis joi reducerea ratelor la rezervele minime obligatorii in valuta de la 25% la 20% din pasivele in devize straine ale bancilor comerciale si mentinerea dobanzii de politica monetara la nivelul minim istoric de 6,25% pe an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri