Patria Credit IFN, o societate controlata de omul de afaceri Horia Manda, a incheiat un acord de credit de 8 milioane euro cu Fondul European pentru Investitii (FEI), care vizeaza inlesnirea accesului la finantare pentru 2.000 de microintreprinderi si producatori agricoli din zone rurale si orase mici din Romania, scrie Mediafax.
Tranzactia este finantata din Fondul European Progress Microfinance, creat de Uniunea Europeana, finantat de Comisia Europeana si Banca Europeana pentru Investitii si administrat de Fondul European pentru Investitii.

Acordul cu Patria Credit IFN reprezinta cea mai mare finantare acordata pana in prezent prin Progress Microfinance, se arata intr-un comunicat al companiei.

"Am remarcat tot mai mult sprijin pentru servicii financiare in Romania, prin diverse programe ale Fondului European pentru Investitii; in particular, Progress Microfinance ne va ajuta sa oferim produse flexibile, inclusiv credite de capital rulant si investitii de pana la 25.000 de euro cu maturitatea de pana la cinci ani catre intreprinderi micro si mici si catre producatori agricoli", a declarat Horia Manda, presedintele Patria Credit.

Cu acest acord, finantarea contractata de Patria Credit de la institutiile financiare internationale in ultimele sase luni urca la echivalentul a circa 25 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri