“Nu avem masuri spectaculoase in domeniul fiscal insa avem in vedere introducerea conceptului de holding in legislatia fiscala si o amornizare a legislatiei fiscale cu cea contabila prin stabilirea unui nou an fiscal in cazul sucursalelor companiilor-mama din strainatate, care au o alta perioada fiscala decat cea calendaristica. Avem discutii in acest sens pentru a incuraja investitiile straine”, a precizat Doru Dudas, in cadrul evenimentului Revenirea economiei, organizat de Ziarul Financiar.

In opinia sa, sistemul fiscal actual este unul “perfectibil”, printre prioritatile actuale fiind simplificarea si stabilitatea cadrului fiscal.

“Suntem intr-o etapa in care incercam sa facem loc eficientei, care a fost neglijata multa vreme”, a adaugat Dudas.

Totodata, acesta a precizat ca, in masura in care crestere economica este sustinuta si spatiul fiscal o va permite, masura de reducere a TVA in urmatorii ani nu este exclusa din discutie. “Problema este insa una delicata, trebuie facute evaluari de impact serioase pentru ca nu ne permitem sa ne trezim cu probleme financiare, trebuie sa evitam un deficit bugetar”, explica Doru Dudas.