Grupul elen EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost si al altor companii din Romania, a avut in primul trimestru o pierdere de 1,1 milioane de euro, comparativ cu un profit de 2,1 milioane de euro in primele trei luni ale anului trecut, scrie Mediafax.
Valoarea activelor din Romania a scazut cu 5,6%, de la 5,36 miliarde de euro in decembrie la 5,06 miliarde de euro in martie, potrivit raportului financiar al grupului. In martie anul trecut, EFG avea in Romania active de 5,47 miliarde de euro.

Soldul imprumuturilor a avansat usor, de la 3,32 miliarde de euro la sfarsitul anului trecut la 3,38 miliarde de euro in martie. La finele primului trimestru al anului trecut, grupul avea credite in Romania in valoare de 3,43 miliarde de euro.

Depozitele au crescut cu 3%, de la 1,86 miliarde de euro in ultima luna a anului anterior la 1,94 miliarde de euro la sfarsitul primului trimestru. In martie 2010, depozitele se ridicau la 1,92 miliarde de euro.

Veniturile operationale au scazut cu 25%, de la 84 milioane de euro in ianuarie-martie 2010 la 67,3 milioane de euro in primul trimestru din acest an.

Totodata, cheltuielile operationale au coborat in perioada analizata cu 6,3%, de la 42,7 milioane de euro la 40 milioane de euro.

Reteua de unitati de retail a grupului in Romania s-a redus in primele trei luni ale anului de la 286 in decembrie la 284 in martie.

Marja neta din dobanzi obtinuta de EFG in Romania a coborat la 4,11%, de la 4,13% in trimestrul al patrulea si de la 4,86% in ianuarie-martie anul trecut.

La nivelul grupului, EFG Eurobank a raportat o crestere a profitului net de la 16 milioane de euro in primul trimestru al anului trecut la 74 milioane de euro. In primele trei luni din 2010, castigul a fost afectat de o plata de 45 de milioane de euro in contul unei taxe exceptionale.

Pe piata romaneasca, EFG Eurobank controleaza Bancpost si mai multe companii, intre care EFG Retail Services IFN, EFG Eurobank Finance - Romania, EFG Eurobank Securities - Romania, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services, EFG IT Shared Services, EFG Eurolife Asigurari Generale si EFG Eurolife Asigurari de Viata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri