OTP Bank isi mentine intentia de a cumpara o alta banca pentru a-si consolida pozitia pe piata din Romania, dar nu accepta orice banca, ci una mai mare sau cel putin de talia subsidiarei locale. In plus, Laszlo Diosi, seful subsidiarei locale a OTP, spune ca ii sfatuieste pe oameni sa nu isi retraga banii de la bancile grecesti.
OTP Bank Romania se afla pe locul 17 in clasamentul bancilor de pe plan local, cu o cota de piata de circa 1,1% si active in valoare de aproape 4 miliarde de lei.

„Suntem interesati si avem bani sa cumparam, dar pentru noi nu este o solutie sa cumparam o banca mica. Nu vrem sa cumparam banci mai mici decat suntem noi pe piata locala”, a declarat Laszlo Diosi, directorul general al subsidiarei din Romania a OTP Bank.

Ungurii de la OTP si-au anuntat planurile de crestere pe piata din Romania si intentia de cumparare inca de anul trecut, insa nu au ajuns la nicio tranzactie pana in prezent. Surse din piata bancara au afirmat la inceputul acestui an ca ungurii de la OTP ar fi interesati de subsidiara RBS din Romania, insa zvonurile nu au fost confirmate.

In schimb, Laszlo Diosi a explicat astazi ca daca s-ar afla in locul actionarilor bancilor elene nu ar vinde subsidiarele din Romania pentru ca „aici se fac bani”.

"In ultima saptamana m-au intrebat oameni daca sa isi retraga banii de la bancile grecesti din Romania si le-am spus ca nu, ca depozitele lor sunt in siguranta acolo. (...) Acesta este un joc periculos...daca oamenii cred ca bancile vor da faliment si se duc toti sa isi retraga depozitele, atunci chiar vor da faliment”, a explicat Diosi.

Seful susbsidiarei locale a OTP Bank a adaugat: „Daca as fi o banca greceasca, as fi foarte multumit cu operatiunile din Romania, pentru ca aici se fac bani”. De asemenea, Diosi a spus ca Banca Transilvania reprezinta un model de succes pentru o crestere organica, insa a mentionat ca aceasta varianta este scumpa si reduce semnificativ profitabilitatea.

Tinta ungurilor de la OTP Bank este de a ajunge la o cota de piata de cel putin 5% pe piata bancara locala. „Avem bani sa crestem si sa facem achizitii”, a spus Laszlo Diosi, mentionand ca banca poate cumpara si portofolii de credite de consum, ipotecare sau chiar si corporate de la alte banci, insa nu a facut acest lucru pana in prezent.

OTP Bank Romania a revenit pe profit in primul trimestru din 2011, inregistrand un profit de circa 550.000 de euro, pe fondul unei reduceri a costului riscului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri