Agricultorii si fermele care beneficiaza de schema de plata unica pe suprafata vor putea contractata de la CEC Bank credite pentru finantarea capitalului de lucru in limita a 80% din valoarea subventiei care urmeaza a fi incasata, scrie Mediafax.
CEC Bank a anuntat ca va incheia cu Agentia de Plati pentru Interventii in Agricultura (APIA) si Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) conventia trilaterala privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii schemei de plata unica pe suprafata (SAPS) Campania 2011.

Potrivit unui comunicat al bancii, valoarea creditului va fi de 80% din suma cuvenita din SAPS, denominata in lei, la cursul leu/euro comunicat de BNR la data solicitarii creditului.

Creditele beneficiaza de garantia emisa de FGCR care va reprezenta pana la 80% din valoarea creditului acordat.

Dobanda practicata de CEC Bank pentru acest tip de credit este cuprinsa intre 9,4% si 9,9%, in functie de clasa de risc in care se incadreaza clientul, iar la acordare se percepe un comision de 0,25% din valoarea finantata.

Plata pentru sumele cuvenite beneficiarilor in cadrul schemei de plata unica pe suprafata (SAPS) se va efectua pana la data de 30 iunie 2012 inclusiv, in conturile beneficiarilor deschise la CEC Bank din sumele cuvenite de la APIA.

Clientii CEC Bank beneficiaza de consultanta gratuita in ceea ce priveste pregatirea documentatiei de accesare a creditului.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a anuntat in luna mai ca 1,04 milioane fermieri au depus cereri de sprijin pe suprafata, numar apropiat de cel de anul trecut, pentru 9,2 milioane hectare.

Masurile de sprijin pe suprafata cuprind schema de plata unica pe suprafata (SAPS), plati nationale directe complementare (PNDC), schema de plata separata pentru zahar, plati tranzitorii pentru tomate destinate procesarii si plati compensatorii pentru masurile de dezvoltare rurala.

Finantarea este asigurata prin Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Pentru campania 2011, Romania beneficiaza de o alocatie financiara de 907,473 milioane euro euro din FEGA pentru plata unica pe suprafata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri