OTP Bank a lansat recent creditul pentru dubla prefinantare a subventiilor APIA, care este un nou produs de creditare destinat clientilor persoane juridice, persoane fizice autorizate, intreprinderi familiale si intreprinderi individuale care isi desfasoara activitatea in domeniul agricol, conform News.ro.

”Spre deosebire de celelalte produse de acest tip existente pe piata, OTP Bank Romania le ofera clientilor sai posibilitatea de a accesa o suma ce reprezinta pana la dublul subventiilor de incasat, in baza adeverintei obtinute de la APIA. Astfel, unicitatea acestui produs de finantare consta in prefinantarea subventiilor pentru doi ani, doar in baza adeverintei emise de APIA, anul acesta”, arata banca, intr-un comunicat.
In cadrul acestei facilitati, OTP Bank Rom� nia finanteaza platile cuvenite din Schema de Plata Unica pe Suprafata (SAPS), plata redistributiva, plata pentru inverzire si masurile compensatorii de dezvoltare rurala.

Agricultura continua sa ocupe o pozitie strategica in portofoliul bancii pe piata romaneasca.

Citeste si:

”Creditul pentru dubla prefinantare a subventiilor APIA este o facilitate unica in acest moment in Rom� nia, prin caracteristicile specifice, respectiv prefinantarea subventiilor pentru o perioada de doi ani, inclusiv contributia proprie in cadrul proiectelor finantate prin Fonduri Europene”, a afirmat directorul directiei IMM din cadrul OTP Bank Romania, Roxana Hidan, citata in comunicat.

Profitul net al OTP Bank in Romania a crescut in primul semestru cu 43% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 5,1 milioane euro, sustinut de reducerea cheltuielilor operationale cu 10% si a provizioanelor cu 30%.